Κλινική Άγιος Γεώργιος - Αλυκές Βόλου

Εξωτερικά Ιατρεία

Επικοινωνία

Email

aggeo@otenet.gr

Εργαστήριο COVID-19

Εξωτερικά Ιατρεία

Κλινική Άγιος Γεώργιος - Αλυκές Βόλου

Γιατρός δείχνει ακτινολογικές εξετάσεις σε ασθενή

Παθολογικά εξωτερικά Ιατρεία

Κλινική Άγιος Γεώργιος - Aλυκές Βόλου

Εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ασθενούς.

Το παθολογικό ιατρείο λειτουργεί καθημερινά καλύπτοντας όλο το φάσμα των παθολογικών νοσημάτων όπως μεταβολικά νοσήματα (υπερλιπιδαιμία, σακχαρώδης διαβήτης, παθήσεις θυρεοειδούς κ.α.), υπέρταση, ανοσολογικές και αιματολογικές παθήσεις όπως και λοιμώξεις, αναπνευστικές και χρόνιες παθήσεις.

Επίσης σε συνεργασία με τα εργαστήρια της κλινικής υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης προληπτικού ελέγχου (ιατρικό check up), όπως επίσης και έλεγχος μετά από COVID-19.

Κατά την επίσκεψη του ασθενούς γίνεται αρχική εκτίμηση μέσω της λήψης του ατομικού αναμνηστικού (ιατρικού ιστορικού), κλινική εξέταση και στην συνέχεια καθορισμός των απαιτούμενων περαιτέρω εξετάσεων, που μπορούν να εκτελεστούν στα διαγνωστικά εργαστήρια της κλινικής.

Οι εν λόγω εξετάσεις πραγματοποιούνται στα αντίστοιχα τμήματα (μικροβιολογικό – βιοπαθολογικό & τμήμα υπερήχων και triplex) που βρίσκονται εντός της κλινικής με την χρήση του ασφαλιστικού φορέα (ΕΟΠΠΥ) των ασφαλιζομένων.

Στα πλαίσια του κλινικού ελέγχου κατά την διάρκεια της ιατρικής εξέτασης πραγματοποιούνται τα κάτωθι:

Τέλος στα πλαίσια των καθημερινών αναγκών των ασθενών που επισκέπτονται ένα παθολογικό ιατρείο χορηγούνται πιστοποιητικά για υγειονομική χρήση.

Ο γιατρός είναι πιστοποιημένος και χορηγεί παραπεμπτικά για εξετάσεις, καθώς και συνταγές φαρμάκων μέσω της ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΕΟΠΠΥ).

Εύκολα. Γρήγορα. Ανθρώπινα. Κλείνετε ραντεβού μέσα σε λίγα λεπτά.

Τηλ. ραντεβού 24210 78589

Καρδιολογικά Εξωτερικά Ιατρεία

Κλινική Άγιος Γεώργιος - Aλυκές Βόλου

Κάντε εύκολα και γρήγορα προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στις Αλυκές Βόλου.

Γιατρός με πράσινη φόρμα

Στα εξωτερικά καρδιολογικά ιατρεία μας μπορείτε να εξετάσετε την λειτουργία της καρδιάς σας ή να παρακολουθήσετε κάποια καρδιολογική πάθηση που αντιμετωπίζετε. Τα ιατρεία είναι εξοπλισμένα με:

Υπερηχοκαρδιογράφημα

Με ένα υπερηχοκαρδιογράφημα στην κλινική μας μπορούμε να ερευνήσουμε της λειτουργικότητα της καρδιάς και τις ενδοκαρδιακές ροές και να κάνουμε διάγνωση για βαλβιδοπάθειες και συγγενείς καρδιοπάθειες του εξεταζόμενου. Επίσης μπορεί να διαγνωστεί και η υγρή περικαρδίτιδα, η ύπαρξη ενδοκαρδιακών θρόμβων και όγκων της καρδιάς καθώς και επιπλοκών λόγω υπέρτασης.

Άλλες υπηρεσίες εξωτερικών ιατρείων
Εύκολα. Γρήγορα. Ανθρώπινα. Κλείνετε ραντεβού μέσα σε λίγα λεπτά. Τηλ. ραντεβού 24210 78589
Νευρολογικές εξετάσεις σπονδυλικής στήλης και εγκεφάλου

Νευρολογικά εξωτερικά Ιατρεία

Κλινική Άγιος Γεώργιος - Aλυκές Βόλου

Πραγματοποιούνται εξωτερικά ιατρεία στους χώρους της κλινικής μας Δευτέρα με Παρασκευή. Καλέστε μας για να κλείσετε ραντεβού με τον υπεύθυνο ιατρό.

Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα

Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (συντομογραφία ΗΕΓ) εξετάζει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου και καταγράφει τα μοτίβα των εγκεφαλικών κυμάτων. 

Συνήθως, το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα γίνεται για να διαγνωστεί ή να παρακολουθηθεί κάποιο χρόνια εγκεφαλικό νόσημα όπως π.χ. η επιληψία, ημικρανία ή αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια καθώς και για εκφυλιστικά νοσήματα όπως η άνοια.

Προετοιμασία για ηλεκτροεγκεφαλογράφημα: 

Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό, κρέμα ή άλλα προϊόντα καλωπισμού στα μαλλιά σας πριν το ΗΕΓ. Πρέπει να πλύνετε τα μαλλιά σας τη νύχτα πριν από το ΗΕΓ μόνο με σαμπουάν ή σαπούνι.

Σχετικά με την καφεϊνή: Απαγορεύται η κατανάλωση καφεΐνης για 8 έως 12 ώρες πριν το ΗΕΓ. 

Σχετικά με τη λήψη των φαρμάκων σας: ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας χορηγήσει ο γιατρός σας. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να μην χρειαστεί να αλλάξετε την αγωγή σας ή να πρέπει να αλλάξετε προσωρινά τα συνήθη φάρμακα και τις δόσεις σας. 

Σχετικά με τον ύπνο: Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας παρέχει ο γιατρός σας. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να χρειαστεί να μείνετε ξύπνιοι το βράδυ πριν από το ΗΕΓ σας χωρίς καφεϊνή ή κάποια άλλη διεγερτική ουσία (ΗΕΓ με στέρηση ύπνου).

Ηλεκτρομυογράφημα

Το ηλεκτρομυογράφημα (συντομογραφία σε ΗΜΓ) είναι μια παρακλινική εξέταση του περιφερειακού νευρολογικού συστήματος και γίνεται για να ελεγχθεί η μυϊκή δραστηριότητα και λειτουργία.

Το ηλεκτρομυογράφημα μπορεί να προσφέρει διάγνωση για πάρα πολλές παθήσεις διάφορων ειδικοτήτων από νευρολογία και παθολογία μέχρι ορθοπαιδική και νευροχειρουργική. Συνήθως παραγγέλνεται από τον γιατρό σας για την διερεύνηση ή διάγνωση μυοπαθειών, πολυνευροπαθειών, μυασθενειών ή μυϊκών δυστροφιών αλλά και για βλάβες νεύρων (πχ Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα ή της Ωλένιας Αύλακος).

Το Ηλεκτρομυογράφημα συνήθως συνοδεύεται από άλλες επιμέρους εξετάσεις όπως η κινητική ταχύτητα αγωγής νεύρων (συντομογραφία σε ΚΤΑ) και αισθητική ταχύτητα αγωγής νεύρων (συντομογραφία σε ΑΤΑ), το F κύμα και το H-reflex.

Οι νευρολόγοι που πραγματοποιούν Ηλεκτρομυογράφηματα στην κλινική μας έχουν πολυετή εμπειρία και κατάρτιση στην συγκεκριμένη εξέταση.

Προετοιμασία για ηλεκτρομυογράφημα: 

Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για την συγκεκριμένη εξέταση, παρά μόνο να είναι καθαρό το άκρο ή σημείο εξέτασης και να μην έχουν χρησιμοποιηθεί προϊοντα καλωπισμού (πχ. κρέμα ή ενυδατική).

Εύκολα. Γρήγορα. Ανθρώπινα. Κλείνετε ραντεβού μέσα σε λίγα λεπτά.

Τηλ. ραντεβού 24210 78589

Χρειάζεστε κάποια εξέταση ή ραντεβού με γιατρό;

Επικοινωνήστε Μαζί Μας​

Για ραντεβού, εξέταση ή άλλο ιατρικό θέμα

Φόρμα επικοινωνίας
Επικοινωνία
Skip to content