Κλινική Άγιος Γεώργιος - Αλυκές Βόλου

Εξωτερικά Ιατρεία

Επικοινωνία

Email

aggeo@otenet.gr

Εργαστήριο COVID-19

Εξωτερικά Ιατρεία

Κλινική Άγιος Γεώργιος - Αλυκές Βόλου

Νευρολογικές εξετάσεις σπονδυλικής στήλης και εγκεφάλου

Νευρολογικά εξωτερικά Ιατρεία

Κλινική Άγιος Γεώργιος - Aλυκές Βόλου

Πραγματοποιούνται εξωτερικά ιατρεία στους χώρους της κλινική μας Δευτέρα με Παρασκευή. Καλέστε μας για να κλείσετε ραντεβού με τον υπεύθυνο ιατρό.

Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα

Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (συντομογραφία ΗΕΓ) εξετάζει τη ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου και καταγράφει τα μοτίβα των εγκεφαλικών κυμάτων. 

Συνήθως, το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα γίνεται για να διαγνωστεί ή να παρακολουθηθεί κάποιο χρόνια εγκεφαλικό νοσήμα όπως πχ η επιληψία, ημικρανία ή αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια καθώς και για εκφυλιστικά νοσήματα όπως η άνοια.

Προετοιμασία για ηλεκτροεγκεφαλογράφημα: 

Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό, κρέμα ή άλλα προϊόντα καλωπισμού στα μαλλιά σας πριν το ΗΕΓ. Πρέπει να πλύνετε τα μαλλιά σας τη νύχτα πριν από το ΗΕΓ μόνο με σαμπουάν ή σαπούνι.

Σχετικά με την καφεϊνή: Απαγορεύται η κατανάλωση καφεΐνης για 8 έως 12 ώρες πριν το ΗΕΓ. 

Σχετικά με τη λήψη των φαρμάκων σας: ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας χορηγήσει ο γιατρός σας. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να μην χρειαστεί να αλλάξετε την αγωγή σας ή να πρέπει να αλλάξετε προσωρινά τα συνήθη φάρμακα και τις δόσεις σας. 

Σχετικά με τον ύπνο: Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας παρέχει ο γιατρός σας. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να χρειαστεί να μείνετε ξύπνιοι το βράδυ πριν από το ΗΕΓ σας χωρίς καφεϊνή ή κάποια άλλη διεγερτική ουσία (ΗΕΓ με στέρηση ύπνου).

Ηλεκτρομυογράφημα

Το ηλεκτρομυογράφημα (συντομογραφία σε ΗΜΓ) είναι μια παρακλινική εξέταση του περιφερειακού νευρολογικού συστήματος και γίνεται για να ελεγχεί η μυϊκή δραστηριότητα και λειτουργία.

Το ηλεκτρομυογράφημα μπορεί να προσφέρει διάγνωση για πάρα πολλές παθήσεις διάφορων ειδικοτήτων από νευρολογία και παθολογία μέχρι ορθοπαιδική και νευροχειρουργική. Συνήθως παραγγέλνεται από τον γιατρό σας για την διερεύνηση ή διάγνωση μυοπαθειών, πολυνευροπαθειών, μυασθενειών ή μυϊκών δυστροφιών αλλά και για βλάβες νεύρων (πχ Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα ή τής Ωλένιας Αύλακος).

Το Ηλεκτρομυογράφημα συνήθως συνοδεύεται από άλλες επιμέρους εξετάσεις όπως η κινητική ταχύτητα αγωγής νεύρων (συντομογραφία σε ΚΤΑ) και αισθητική ταχύτητα αγωγής νεύρων (συντομογραφία σε ΑΤΑ), το F κύμα και το H-reflex.

Οι νευρολόγοι που πραγματοποιούν Ηλεκτρομυογράφηματα στην κλινική μας έχουν πολυετή εμπειρία και κατάρτιση στην συγκεκριμένη εξέταση.

Προετοιμασία για ηλεκτρομυογράφημα: 

Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για την συγκεκριμένη εξέταση, παρά μόνο να είναι καθαρό το άκρο ή σημείο εξέτασης και να μην έχουν χρησιμοποιηθεί προϊοντα καλωπισμού (πχ. κρέμα ή ενυδατική).

Εύκολα. Γρήγορα. Ανθρώπινα. Κλείνετε ραντεβού μέσα σε λίγα λεπτά.

Τηλ. ραντεβού 24210 78589

Καρδιολογικά Εξωτερικά Ιατρεία

Κλινική Άγιος Γεώργιος - Aλυκές Βόλου

Κάντε εύκολα και γρήγορα προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στις Αλυκές Βόλου.

Γιατρός με πράσινη φόρμα

Στα εξωτερικά καρδιολογικά ιατρεία μας μπορείτε να εξετάσετε την λειτουργία της καρδιάς σας ή να παρακολουθήσετε κάποια καρδιολογική πάθηση που αντιμετωπίζετε. Τα ιατρεία είναι εξοπλισμένα με:

Υπερηχοκαρδιογράφημα

Με ένα υπερηχοκαρδιογράφημα στην κλινική μας μπορούμε να ερευνήσουμε της λειτουργικότητα της καρδιάς και τις ενδοκαρδιακές ροές και να κάνουμε διάγνωση για βαλβιδοπαθειες και συγγενείς καρδιοπαθειες του εξεταζόμενου. Επίσης μπορεί να διαγνωστεί και η υγρή περικαρδίτιδα, η ύπαρξη ενδοκαρδιακών θρόμβων και όγκων της καρδιάς καθώς και επιπλοκών λόγω υπέρτασης.

Άλλες υπηρεσίες εξωτερικών ιατρείων
Εύκολα. Γρήγορα. Ανθρώπινα. Κλείνετε ραντεβού μέσα σε λίγα λεπτά. Τηλ. ραντεβού 24210 78589

Χρειάζεστε κάποια εξέταση ή ραντεβού με γιατρό;

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Για ραντεβού, εξέταση ή άλλο ιατρικό θέμα

Φόρμα επικοινωνίας